BCN10jaar
Brabant Cycling Volg de wielersport in Brabant via Brabant Cycling Network!
Criterium Cup Nieuws

Sterke eindwinnaars in Brabant Cycling Criterium Cup

Nu alle criteriums in Brabant erop zitten, kan ook de eindstand van de Brabant Cycling Criterium Cup in alle categorieën worden opgemaakt. De eerste vijf renners in elke categorie worden op zondag 22 oktober feestelijk gehuldigd tijdens de eerste editie van de Brabant Beach Battle op het E3-strand in Eersel.

Koos-Jeroen Kers (elite-beloften), Nina Kessler (elite-beloften vrouwen), Timo de Jong (junioren), Susanne Meistrok (junior-vrouwen), Hidde van Veenendaal (nieuwelingen), Mickey Nijkamp (nieuweling-meisjes) en Stefan Laurijssen (amateurs/sportklasse) toonden zich in hun categorie over het hele seizoen de meest regelmatige renners over alle Brabantse criteriums.

Bij de elite/beloften heeft Baby-Dump renner Koos-Jeroen Kers 72 punten verzameld. Dat zijn er zes meer dan zijn teamgenoot Robbert de Greef, die als tweede is geëindigd. David van Eerd (65 punten) is derde. Jos Koop (57) en Ronan van Zandbeek (48) maken de top vijf compleet.

Met 80 punten gaat de winst bij de vrouwen naar Nina Kessler. Zij wordt gevolgd door Melanie Klement (51), Ymke Stegink (43), Roos Hoogeboom (37) en Britt Teunissen (35).

Timo de Jong heeft de meeste punten gesprokkeld bij de junioren (42). Hij bleef daarmee Danny Maas (39) en Ruben Buitendijk (37) nipt voor. Robin Blummel (eveneens 37) en Niels van Eekeren (33) maken het rijtje prijswinnaars vol.

Het klassement bij de junior-vrouwen is een prooi geworden voor Susanne Meistrok, die 35 punten bij elkaar fietste. Mischa Bredeworld (25) en Ingrit Verhoeff (22) eindigden als tweede en derde, voor Anne van Rooijen (21) en Gaby Gieskens (19).

Bij de nieuwelingen gaat de eindwinst naar Nederlands kampioen Hidde van Veenendaal die 106 punten behaalde. Arjan Poleij (67) en Dennis Willems (62) zijn tweede en derde geworden. Ook Pieter de Groof (56) en Salvador Alvarado (55) behoren tot de prijswinnaars.

Spannend was de strijd bij de nieuweling-meisjes, waar Mickey Nijkamp (32) uiteindelijk één punt meer behaalde dan Nederlands kampioene Femke Gerritse (31). Ilse Grit (29) is derde geworden, voor Daniek Hengeveld (26) en Iris Verschuren (24).

Stefan Laurijssen heeft met grote voorsprong gewonnen bij de amateurs/sportklasse. Hij behaalde 107 punten. Rik Nederlof (47), Roy Guequierre (47), Pim Achterkamp (44) en Germon Peeters (43) zijn de overige prijswinnaars in deze categorie.

Alle prijswinnaars ontvangen op korte termijn een persoonlijke uitnodiging voor de prijsuitreiking op 22 oktober bij de eerste editie van de Brabant Beach Battle in Eersel. Uiteraard zijn ook familie, vrienden en wielersupporters van harte welkom om deze prijsuitreiking bij te wonen. Toegang is gratis. (Foto: Peter van Rooij)

Schrijf een reactie