BCN10jaar
Brabant Cycling Volg de wielersport in Brabant via Brabant Cycling Network!
Gadgets Interviews Nieuws

TI Raleigh team verkent Ronde van Frankrijk in Brabant

Na 24 jaar is de Tour terug in ’s-Hertogenbosch met de Ronde van Frankrijk in Brabant. Dit is een evenement voor de recreatieve fietsers waarbij de deelnemers de uitdaging aangaan om in één dag de ronde te rijden.

De route heeft namelijk de vorm van de contouren van Frankrijk en is circa 80 km lang. Het evenement is in het weekend van 29 en 30 augustus 2020. In dat weekend is ook de start van de Tour de France in Nice. Voor meer info en inschrijven zie www.RvFBrabant.nl

De opbrengst van het evenement gaat naar Spieren voor Spieren. Spieren voor Spieren heeft als missie om alle spierziekten bij kinderen te verslaan.

De meest succesvolle Nederlandse wielerploeg ooit is het TI Raleigh team. In de jaren ’70 en ’80 werden de etappe overwinningen aan elkaar geregen. Hoogtepunt was uiteraard de toer van ’80 toen Joop Zoetemelk de ronde wist te winnen, dit is nu precies 40 jaar geleden.

Op dinsdag 28 juli heeft een aantal renners van dit roemruchte team de route van de Ronde van Frankrijk in Brabant al gereden. De start was bij de Maaspoort Sport & Events in ’s-Hertogenbosch waar burgemeester Mikkers van ’s-Hertogenbosch de renners verwelkomde.

Aan de start stonden de Raleigh renners: Gerben Karstens; Aad van den Hoek; Piet van Katwijk; Theo de Rooy; Jacques Hanegraaf; Adri van Houwelingen; Franky de Gendt; Fred Rompelberg; Ko Hoogendoorn; Klaas Pieter Sterk en René Koppert.

Als gastrenners was viervoudig touretappe winnaar Erik Dekker aanwezig die z’n debuut maakte in de Raleigh formatie.

‘Wat een gaaf initiatief’, zegt directeur Minke Booij van de stichting. ‘Spieren voor Spieren is ontstaan vanuit topsporters. Topsporters weten als geen ander hoe belangrijk een goed functionerend lichaam is voor het leveren van topprestaties, hoe anders is dat voor kinderen met een spierziekte. Wij zijn elke keer opnieuw onder de indruk en dankbaar dat sporters hun gezonde spieren inzetten om geld in te zamelen voor zieke spieren. Zo komt genezing voor kinderen met een spierziekte sneller dichterbij.’

Inschrijven voor de Ronde van Frankrijk in Brabant op 30 augustus kan via onderstaande link:

https://www.sportenvoorspieren.nl/uitdaging/de-ronde-van-frankrijk-in-brabant

De Ronde van Frankrijk in Brabant wordt georganiseerd door een samenwerking van Spieren voor Spieren, De Maaspoort Sports & Events, Brabant Cycling Network en de Stichting Organisatie Wielergala.

Schrijf een reactie