Brabant Cycling Lees al het laatste Brabantse wielernieuws op Brabant Cycling,
sport onderdeel van Ons Brabant Fietst
Interviews Nieuws

Veldrit Moergestel droomt van organisatie groot NK

Ruim vijfhonderd veldrijders komen op 8 en 9 december in actie tijdens het veldritweekend in Moergestel. Al een aantal weken is een team van vrijwilligers in de weer om het parcours op de Heiberg aan de Zandstraat in Moergestel opnieuw piekfijn in orde te maken.

De palen voor de afzetlinten zijn in de grond geslagen en het parcours is grotendeels vrijgemaakt van herfst. “Als we er een tijd niet zijn geweest, is het rommelig in het bos en ligt het vol met bladeren en takken op de paden”, zeggen Peter Hoffmans en Adrie Burgers van de Stichting Wielrennen Moergestel/Oisterwijk. “Het kost tijd om alles weer netjes en rijklaar te maken, zodat de renners er zonder problemen overheen kunnen. Daarbij moeten we ook rekening houden met de buurtbewoners.”

De veldrit van Moergestel werd voor het eerst verreden in 1984. “Destijds reden we nog in de omgeving waar nu de accommodatie van SV Roef ligt”, herinnert Adrie Burgers zich nog. Hij is vanaf het begin betrokken bij de organisatie van de veldrit. “Een paar jaar later zijn we verhuisd naar de Zandstraat, waar we al meer dan dertig jaar een veldrit organiseren. Inmiddels is de veldrit van Moergestel één van de oudste veldritten van Nederland.” Hij geeft aan dat het parcours dit jaar een stuk lastiger is dan in voorgaande jaren. “Andere jaren reden we meer in het bos. Deze keer hebben we bewust wat lastigere stroken opgezocht. Het is voor de renners dus minder draaien en keren en meer op kracht gericht. Daardoor komen de sterkste renners vanzelf vooraan te rijden.”

Met de komst van een nieuwe hoofdsponsor is de naam van de veldrit inmiddels gewijzigd naar Grote Prijs Destil. “Dat zorgt voor nieuw elan”, zegt Peter Hoffmans, die hoopt dat de veldrit als evenement in de komende jaren nog wat verder kan groeien. “We hebben hier enkele jaren geleden al eens het Nederlands kampioenschap voor jeugdrenners gehouden. Dat was een groot succes. Het zou mooi zijn als we hier ook eens het grote NK mochten organiseren. Dan krijgen we hier automatisch ook alle Nederlandse toppers als Mathieu van der Poel en Marianne Vos aan de start. Dat zou een geweldige impuls geven.”

Schrijf een reactie