Brabant Cycling Lees al het laatste Brabantse wielernieuws op Brabant Cycling,
sport onderdeel van Ons Brabant Fietst
Interviews Nieuws

Vermeltfoort wil bij Alecto weer koersen om te winnen

Wielrenner Coen Vermeltfoort (30) kijkt met gemengde gevoelens terug op het wielerseizoen 2018. Ondanks dat hij diverse ereplaatsen behaalde, werd zijn contract bij het procontinentale Team Roompot niet verlengd. Bij het Alecto Cycling Team wil de renner uit Vlijmen in 2019 weer mee strijden voor de zege in klassiekers en criteriums.

De wielercarrière van Coen Vermeltfoort is er een met ups en downs. Hij startte in 2007 met veel ambities bij de opleidingsploeg van de Rabobank. In 2008 won hij onder andere Parijs-Roubaix voor beloften en een rit in de Tour de l’Avenir. In 2011 en 2012 reed hij voor het ProTour team van Rabobank, maar mede door ziekte en blessures kwam hij daar nooit goed uit de verf. Noodgedwongen keerde de rappe coureur vervolgens terug naar het continentale Cyclingteam De Rijke, waarvoor hij tussen 2013 en 2016 diverse koersen wist te winnen. Door zijn eindwinst in de Topcompetitie 2016 kreeg hij in 2017 een profcontract aangeboden bij Team Roompot. In zijn eerste seizoen bij die ploeg eindigde hij als vierde op het NK en werd hij derde in een etappe in de Ronde van Valencia.

Hij geeft aan dat de wielersport in het afgelopen decennia behoorlijk is veranderd. “Het wielrennen zelf is niet zoveel veranderd, maar alle zaken eromheen worden steeds meer wetenschappelijk benaderd. Daarnaast zie je dat renners zich ook steeds meer specialiseren op onderdelen als tijdrijden, klimmen en sprinten, om juist in die discipline uit te blinken.”

Vermeltfoort eindigde afgelopen seizoen onder meer als tweede in de Belgische Elfstedenronde en werd derde in de Trofeo Palma op Mallorca. Daarnaast behaalde hij nog een aantal top tien klasseringen. “Ik ben best tevreden over mijn wegseizoen”, kijkt hij terug. “Natuurlijk kan het altijd beter, maar volgens mij heb ik aangetoond dat ik op procontinentaal niveau mijn mannetje kan staan. Ik denk dat veel procontinentale renners niet aan de uitslagen komen, die ik dit seizoen heb behaald.” Hij vindt het jammer dat er voor hem geen plek meer is in de nieuwe fusieploeg Roompot-Charles. “Ik had dat een paar maanden geleden niet echt zien aankomen. Bovendien zijn de plekjes bij profploegen erg schaars op dit moment. Daarom ben ik blij dat ik volgend seizoen voor het Alecto Cycling Team mag rijden, want ik denk dat dit team nog veel te bieden heb.”

Bij Alecto wil hij weer mee strijden voor het hoogste podium. “Het is een mooie ploeg, die een wedstrijdprogramma rijdt met koersen die mij goed liggen. Verder kan ik ook weer criteriums in de buurt gaan rijden. Dat is iets wat ik nog altijd leuk vind om te doen. Daarnaast wil ik mij ook alvast gaan oriënteren op een toekomst na het wielrennen. Ik heb een havo-diploma en ben van huis uit technisch ingesteld. Hopelijk vind ik na mijn wielercarrière een werkgever die mij de kans geeft om in zijn bedrijf te gaan werken en kan ik mijzelf dan verder ontwikkelen. Maar dat is voor later zorg. Eerst hoop ik in 2019 nog een succesvol wielerseizoen te kunnen rijden bij het Alecto Cycling Team.”

Schrijf een reactie