Brabant Cycling Volg de wielersport in Brabant via Brabant Cycling Network!
Interviews Nieuws

Van pech naar podium

Door een zware val in de Profronde van Noord-Holland in juni van dit jaar was wielrenner Robin Blummel uit Sint-Michielsgestel een aantal weken uitgeschakeld. De laatste weken begint de tweedejaars belofte echter weer steeds beter op dreef te raken. Afgelopen zondag boekte hij met een fraaie solo in de Kermisronde van Hank zijn derde overwinning van het seizoen.

In Hank plaatste Robin Blummel op zo’n tien rondes voor het einde al zijn beslissende demarrage en reed hij weg bij zijn medevluchters Abe Celi uit Oosterhout en teamgenoot Nick van der Meer. “Het was nog best ver, maar gelukkig kon ik mijn voorsprong tot aan de finish vasthouden”, aldus Blummel.

Het wielerseizoen verliep tot nu toe niet vlekkeloos voor de 20-jarige Blummel, die vorig seizoen nog de Omloop van Valkenswaard voor beloften wist te winnen. In de Profronde van Noord-Holland kwam hij zwaar ten val in de massasprint. “In het ziekenhuis werd onder meer een zwaar gekneusde heup geconstateerd”, vertelt Blummel, die uitkomt voor VolkerWessels-Eddy Merckx. “Gelukkig was er niks gebroken. Daardoor kon ik vrij snel weer fietsen, maar ik merkte wel dat mijn conditie na die val behoorlijk achteruit was gegaan. Dat was best een lastige periode.” De laatste weken gaat het weer beter met de conditie. “Ik wil graag nog een mooi naseizoen rijden. Volgende week staat de finale van de clubcompetitie op het programma en ik hoop ook Olympia’s Tour te mogen rijden.”

Volgend seizoen maakt Blummel de overstap naar het continental team van VolkerWessels-Eddy Merckx. “Vorig seizoen reed ik voor Destil-Parkhotel Valkenburg. Die ploeg stopte als weg team, waardoor ik op zoek moest naar een ander team. Gelukkig kon ik toen terecht bij VolkerWessels. Deze club gaat volgend seizoen ook starten met een continental team. Tien renners van het huidige clubteam maken de overstap naar dit continental team, onder wie ikzelf. Verder komen Coen Vermeltfoort, Abe Celi en Daan van Sintmaartensdijk over van het Alecto Cyclingteam. Daar ben ik blij mee, want ik denk dat ik nog veel van deze mannen kan leren. Ik heb mijn opleiding tot fietsenmaker afgerond en krijg de kans om mijzelf te focussen op het wielrennen. De komende jaren wil mijzelf daarom graag verder ontwikkelen als renner. Daarbij hoop ik met name in de klassiekers mooie resultaten neer te gaan zetten.”

Schrijf een reactie