Brabant Cycling Lees al het laatste Brabantse wielernieuws op Brabant Cycling,
sport onderdeel van Ons Brabant Fietst
Nieuws

63e Grote Bavaria-Ronde van Lieshout

Zondag 20 mei 2018 (1e Pinksterdag) wordt al voor de 63e keer de Grote Bavaria-Ronde van Lieshout georganiseerd. De organisatie is in handen van supportersclub “De Lieshoutse Wielrenners”.

De wielermiddag wordt geopend met een wedstrijd voor nieuwelingen (15-16 jarige), die 40 kilometer voor de wielen krijgen en om half een van start gaan. Laarbeekse inbreng is hierbij van Marijn van Vlerken. Stijn Hanegraaf (vorig jaar 3e), Jens van Korven en Jordy Jochems behoren eveneens tot de kanshebbers

De junioren (17-18 jarigen) en de amateurs/sportklasse rijden een gezamenlijke wedstrijd over 60 kilometer en starten om kwart voor twee. Bij de junioren zijn kanshebbers Pieter de Groof, Kevin Vaantjes. Matthew van der Linden en Alex van Hooven. Bij de amateurs/sportklasse; Youri Deelen (winnaar 2017), Edwin Raats, Marc van Grinsven, Robert Kruijf en Dennie Hulsen.

Om half vier start de hoofdschotel, de elite en beloften, zij rijden 80 kilometer door Lieshoutse straten. Het parcours voert vertrouwd over de Heuvel en de Dorpsstraat te Lieshout.

Favorieten bij de strijd voor elite en beloften zijn Patrick Bos (winnaar in 2010 en 2013), Eddy van IJzendoorn, Ferdi Frijters, Hans Dilling, Pieter-Jan de Weerd en Paul Gruithuijzen.

De toegang is geheel gratis.

Schrijf een reactie