Brabant Cycling Lees al het laatste Brabantse wielernieuws op Brabant Cycling,
sport onderdeel van Ons Brabant Fietst
Nieuws

Vol programma bij Veldhovens Wielerweekend op 19 en 20 mei

Veldhoven staat op 19 en 20 mei volledig in het teken van de wielersport, met als absoluut hoogtepunt de 70e editie van de Omloop der Kempen, die op zondag 20 mei wordt verreden.

Op 19 mei start het programma om 13.45 uur met een ‘ervaringswedstrijd’ en een behendigheids-parcours om de rijvaardigheid te testen en/of te optimaliseren voor de renners M/V met een beperking.

Vervolgens komen om 14.45 uur de funklasse-renners in actie. Hun wedstrijd wordt voor de 5e achtereenvolgende keer gesteund door Driessen Keukens en maakt opnieuw deel uit van het KempenCup-klassement. De nieuwelingen komen om 16.00 uur in actie, gevolgd door de junoren (17.45 uur) en amateurs/sportklasse (19.30 uur).

De tweede dag begint al om 8.00 uur met de NTFU Toereditie van de 70e SIMAC Omloop der Kempen. Er kan gekozen worden uit de afstanden 65, 100 of 165 kilometer.

Om 12.00 uur gaan de elite-mannen van start voor hun klassieker, die tevens meetelt voor de Topcompetitie. De finish is gepland rond 16.15 uur.

De toeschouwers bij de finish hoeven zich in de tussentijd niet te vervelen, want in de tussentijd komen eerst de nieuweling-meisjes en daarna de elite/beloften vrouwen in actie. Zij strijden om de GP Groenen Groep. Hun wedstrijd telt tevens mee voor het Belisol Eindhoven Kempenklassement.

Schrijf een reactie