BCN10jaar
Brabant Cycling Volg de wielersport in Brabant via Brabant Cycling Network!
Nieuws

Appelflappentocht en jeugdclinic bij TWC Het Snelle Wiel

161023-foto-persbericht-1
Op zondag 23 oktober 2016 organiseert Tour- en Wielerclub Het Snelle Wiel een ATB-toertocht door de Kempen. De Appelflappentocht is een NTFU-tocht over respectievelijke 32, 45 en 65 km. Daarnaast wordt er ook een gratis mtb-clinic voor de jeugd georganiseerd.

Net zoals afgelopen jaar wordt de route uitgezet in de prachtige omgeving van de gemeenten Bladel, Eersel, Veldhoven en Oirschot. Er is weer veel aandacht besteed aan een veilige uitgepijlde route, een rustplaats met goede verzorging en na afloop de bekende appelflap in het clubhuis op het sportpark in Hapert.

De inschrijfkosten bedragen €5,- per persoon, NFTU-leden betalen €4,-. Deelname tot 16 jaar is gratis. Van tevoren inschrijven hoeft niet, dit kan op 23 oktober bij het clubhuis van T.W.C. Het Snelle Wiel. De inschrijving opent om 08.30 uur, starten is mogelijk voor de 65 kilometer tot 09.30 uur. Voor de afstanden 32 en 45 kilometer kan dit tot 10.00 uur. De start en finish zijn zoals gebruikelijk bij het clubhuis van Het Snelle Wiel in Hapert (voor navigatie gebruik Burg. Van Woenseldreef 19 te Hapert).

TWC Het Snelle Wiel en TWC Hapert bieden tevens een unieke moutainbike-ervaring aan voor mountainbikers t/m 16 jaar, mede mogelijk gemaakt door de Kempenkanjer. Op twee opeenvolgende zondagen kunnen zij gratis deelnemen aan een MTB-clinic en de mini-versie van de beruchte toertocht Scherpenheuvel-Hapert.

Tijdens de jeugdclinic op 23 oktober kunnen geoefende maar ook ongeoefende mountainbikers terecht bij TWC Het Snelle Wiel. Op een uitdagende manier wordt er kennis gemaakt met de sport mountainbiken. Er wordt aandacht geschonken aan basisvaardigheden en techniekoefeningen. Vervolgens worden er parcoursen uitgezet op ieders niveau met o.a. een rock garden en mooie afdalingen. De clinic wordt verzorgd door ervaren trainers die je oefeningen laten uitvoeren en de nodige tips geven.

Tijd: 10.00 -11.30 uur
Locatie: Wielerparcours De Lemelvelden Hapert

Reacties zijn uitgeschakeld.